Opleidingen

Organisatie Ontwikkelings Projecten

Coaching en intervisie

Homepage  >  >  

Bedrijfsinterne opleidingen

Programma's van IOD of onderdelen daarvan kunnen ook worden georganiseerd voor een onderdeel van één bedrijf.

Dit biedt een aantal belangrijke, bijkomende mogelijkheden:

  • Als een programma door mensen uit één organisatie wordt gevolgd, vindt namelijk niet alleen leren en ontwikkeling voor ieder individueel plaats, maar is die individuele ontwikkeling ook afgestemd op de ontwikkeling van het collectief. Deelnemers kunnen elkaar ook na de opleiding blijven ondersteunen om het geleerde in de praktijk te brengen.
  • Bovendien kunnen organisatorische belemmeringen onderwerp van gesprek zijn, voor zover ze het effectief optreden in de weg staan; teleurstellingen bij het in de praktijk brengen van voorgenomen verbeteringen in het werk kunnen zo worden beperkt.
  • Tenslotte blijkt het gezamenlijk volgen van een opleiding een positief effect te hebben op de sfeer en het onderling vertrouwen in de organisatie of afdeling.

 

IOD wordt veel gevraagd voor professionalisering van medewerkers van interne stafafdelingen (P&O, ICT, Technische ondersteuning, Opleiding, etc.) of externe adviesbureaus. Het gaat dan om het gezamenlijk volgen van een op maat ontwikkelde workshop "Adviesvaardigheden" of "Begeleiden van Groepen", of een workshop met andere programma onderdelen. Teamontwikkeling maakt altijd een belangrijk onderdeel van deze programma's uit.

 

Share   Deel deze pagina op LinkedIn  Deel deze pagina op Twitter  Deel deze pagina op Facebook