Opleidingen

Organisatie Ontwikkelings Projecten

Coaching en intervisie

Homepage  >  >  >  

Ervaringen met de EROM-training

Joop Peek
Senior business consultant bij LogicaCMG
"Mijn functie ten tijde van de EROM cursus was senior business consultant bij een bekende verzekeringsmaatschappij. Ik vond dat ik behoorlijk senior was, ook omdat de EROM de zoveelste cursus was en waarbij ik aannam terug te keren met een handvol recepten en methodes.
Hoe anders is het gegaan! Toen ik de cursus verliet, was ik geen senior consultant. Ik voelde me in die ene week gewoonweg als mens een stuk volwassener geworden.
Nooit had ik zo de impact van mijzelf op anderen ervaren. De aanpak van de cursus en zeker ook de begeleiding is uniek. Van hen heb ik bijvoorbeeld de kracht van stiltes en het onuitgesprokene leren ervaren ... echt heel bijzonder."

 

Maudy Keulemans
Programma manager Urban innovative coalitions bij de Gemeente Tilburg
Mijn drijfveren, mijn effect op andere mensen en op de groep en mijn reacties op anderen zijn enorm helder geworden. Zeer waardevol en bijzonder was de zuivere feedback die medecursisten mij gaven. En confronterend écht te ervaren wat er gebeurt in interactie en hoe ik handel, keer op keer, altijd weer. Door de werkwijze tijdens de training is er geen ontkomen meer aan. En daarnaast een klein begin maken aan het bewustworden en absorberen van de enorme hoeveelheid informatie die – zonder dat daarvoor woorden worden gebruikt - aanwezig is tijdens menselijke interactie. Een zeer bijzondere week.

 

Asli Turkes
Sector hoofd Werk, Inkomen en Onderwijs bij de Nationale Ombudsman
Ik ben mij meer bewust geworden van mijn eigen invloed en ben daarmee geen slachtoffer meer van mijn eigen handelen. Ik heb geleerd dat ik altijd een keuze heb of ik op een ander reageer en hoe dan wel. Ik laat mij niet meer leiden door primaire reacties, laat informatie goed bij de ander landen en bepaal of ik iets toe te voegen heb.

 

Kees Philips
ICT manager bij Microcentrum
Door deze training heb ik mijn communicatie met anderen, zowel bilateraal als in groepsverband sterk verbeterd. Dit betekent dat ik – ook als het op het menselijke vlak wat lastiger wordt - veel meer in staat ben om positief te blijven samenwerken aan goede resultaten. Met goede resultaten als gevolg.

Erwin Sponselee
Programma Manager bij het UMC St Radboud
De meerwaarde van deze training voor mij is dat ik door veel te oefenen in een prettige, professioneel begeleide en veilige omgeving tot meer inzicht ben gekomen in mijn gedrag (in groepen) en het effect dat mijn gedrag heeft op anderen. Daarnaast is het prettig dat theoretische achtergronden voor verdieping zorgen.

 

Jan-Jaap Meijer

Contractmanager bij Asset Rail
De training heeft mij bewust doen worden van de houding die ik aanneem in gesprekken/vergaderingen. Voorheen “overkwam” mij mijn gedrag, maar na de training kan ik veel bewuster kiezen welke positie ik inneem in een gesprek/vergadering en hoe ik reageer op anderen. Omdat ik de emotie herken kan ik vanuit de ratio reageren.

 

Carolien van der Rest
Hoofd Communicatie Rijksvastgoedbedrijf
De EROM training heeft mij meer inzicht gegeven in mijn eigen gedrag, mijn onbewuste drijfveren en talenten, en in het effect dat ik heb op andere mensen in groepen. Door het ‘ervaringsleren’ werd ik me voor het eerst echt bewust van het feit dat ik in groepen vrij vanzelfsprekend een sturende rol kies. Dit heeft ertoe geleid dat ik in mijn werk ook formeel een leidinggevende rol heb gezocht. Ik verwijs met enige regelmaat mensen door naar de EROM training, omdat het voor mij zo’n waardevolle ervaring is geweest.

 

Nicolette Koopman

Cultureel attaché Ambassade Parijs
De EROM-training is voor mij een heel bijzondere ervaring geweest. Ik vond het leerzaam om me bewust te worden van onbewuste stromen en gedragspatronen. Ook om die bij anderen te ontdekken. Het intensieve groepsproces gedurende de cursusweek heeft tot die verrijkende inzichten geleid. Juist dit werken vanuit de groep maakt de EROM zo bijzonder.

 

Lesley Vanleke

Zelfstandig adviseur, Antwerpen

Tijdens de Erom training kreeg ik inzicht in mijn eigen handelen in groepen en hoe ik me daarin positioneer. Ik heb geleerd hoe ik op een constructieve manier kan handelen wanneer het in de groep "spannend" wordt zonder mezelf te verliezen in mijn eigen emoties of de dynamiek in de groep. Een bijzonder intense en leerzame week.

Share   Deel deze pagina op LinkedIn  Deel deze pagina op Twitter  Deel deze pagina op Facebook

Terug

naar vorige pagina