Opleidingen

Organisatie Ontwikkelings Projecten

Coaching en intervisie

Homepage  >  >  >  

Ervaringen met de workshop Adviesvaardigheden

Daniëlle Fehrmann
P&O adviseur bij de Stichting Katholiek Primair Onderwijs Amersfoort
Deze opleiding Adviesvaardigheden ging voor mij over luistervaardigheden, aandachtig, open minded luisteren en doorvragen om zo de daadwerkelijke vraag boven tafel te krijgen. Niet zelden is het doorvragen al de sleutel tot de oplossing. Verder ondervond ik hoe ik op de juiste manier emoties die ik ervaar in kan zetten. Ik merkte hoe emoties niet blokkerend hoeven zijn, maar blokkades juist kunnen doorbreken.

 

Reinoud van Overbeek

Senior-organisatieadviseur bij het ministerie van E. L. & I.
Ik ken de opleiding Adviesvaardigheden als incompany programma voor specialisten op het gebied van informatievoorziening. Voor mij was de kern van de workshop: invloed uitoefenen op een manier die voor zowel klant als adviseur wenselijk is. Het gaat over afstemmen, aanhaken, inspelen op de klant vanuit een zelfbewuste en deskundige adviesrol. Dezelfde vaardigheden en houdingsaspecten hadden bovendien een positieve invloed op de ontwikkeling van het team van adviseurs, waarmee we het programma volgden.

 

Marc Sanders

Datawarehouse architect/BI consultant bij Nippur

Over het algemeen word ik als expert in projecten gevraagd. Door de workshop ben ik mij meer gaan realiseren welke keuzes over rollen ik – zeker aan het begin van een project – kan maken. In de contractformulerings fase van een traject stem ik nu beter met mijn client de wederzijdse verwachtingen af, waardoor ik een meer effectieve en evenwichtige relatie met de opdrachtgever opbouw.

 

Kees Phillips
ICT manager bij Microcentrum
Deze workshop heeft mij geholpen structuur te herkennen en aan te brengen in adviestrajecten. Verder heb ik veel meer gevoel gekregen voor en inzicht gekregen in de menselijke aspecten die een rol spelen bij adviseren. Sinds het doorlopen van deze opleiding Adviesvaardigheden zie ik dat mijn adviezen veel vaker omgezet worden in besluiten.

Sjoerd Hooghof
Direceur bij Salvéos Marketing & Communicatie
Tijdens deze opleiding Adviesvaardigheden heb ik er aan gewerkt mijn persoonlijke vaardigheden en kwaliteiten op een andere manier in te zetten om voor elkaar te krijgen wat mij voor ogen stond. In de dagelijkse praktijk merk ik dat ik met deze nieuwe ervaringen beter in staat ben mijn omgeving te beïnvloeden en mijn doelen te realiseren.

 

Sander de Jong
Adviseur bij Boer & Croon
De workshop Adviesvaardigheden heeft mij concrete handvatten gegeven om mijn impact in adviesopdrachten te vergroten. Ik heb een beter beeld van de stappen in een adviestraject en de verschillende rollen die ik als adviseur kan spelen. Het was een bijzonder boeiende en waardevolle ervaring door de goede combinatie van theorie, discussie, rollenspellen en diverse werkvormen. Een aanrader voor iedereen die een stap verder wil maken in het adviesvak!

Bart Buiks
Account & Salesmanager Immunology Gastro bij de Janssen Pharmaceutical Companies of J & J
De workshop Adviesvaardigheden heeft mij ervan bewust gemaakt dat goed adviseren géén trucje is dat je uit een boekje kunt leren of waarvoor een vast format bestaat, maar alles te maken heeft met de 'houding' van de adviseur. Dat wil zeggen een 'open', zelfbewuste houding, niet alleen dienend, maar juist sturend, grenzen aangevend en sensitief voor wat er bij de opdrachtgever tussen de oren speelt. Hierdoor wordt het mogelijk om niet alleen te adviseren over de inhoud, maar ook over de context en soms zelfs over diens persoonlijk functioneren. In de praktijk merk ik dat klanten dit erg waarderen en ik het adviesvak nog leuker ben gaan vinden.

 

Miriam Senster
Stafadviseur kwaliteit & veiligheid in het Academisch Ziekenhuis Maastricht
Ik heb mijn optreden in mijn werk als adviseur in een veilige sfeer kunnen spiegelen, wat zeer waardevol was. Afgezien van de nieuwe ervaringen die ik in oefeningen opdeed, gaf de gepresenteerde theorie ook veel verdieping. De nadruk op het zelf oefenen en ervaren, en de veelzijdige feedback van andere deelnemers en de trainer waren zeer leerzaam.

Share   Deel deze pagina op LinkedIn  Deel deze pagina op Twitter  Deel deze pagina op Facebook

Terug

naar vorige pagina