Opleidingen

Organisatie Ontwikkelings Projecten

Coaching en intervisie

Homepage  >  

IOD

International association for Organisational and social Development is een organisatie met 10 geassocieerden die regelmatig in trainingsprogramma’s en organisatie-ontwikkelingsprojecten samenwerken.

 

Vanuit IOD wordt vanaf 1970 advieswerk verricht en worden trainingen georganiseerd. Oorspronkelijk vond dat plaats vanuit België, sinds 1999 gebeurt dat vanuit Heemstede in Nederland. Jan Piet van Deene is directeur van IOD.

Geen standaard methode, maar aanpak ter plekke ontwikkelen

Met veel van de maatschappelijke- en organisatorische vraagstukken is niet meer om te gaan door ze aan te pakken met vaste methoden die voor eerdere problemen afdoend waren. Bij veel vraagstukken zijn meer dan één waarde in het geding, waarmee het steeds minder acceptabel wordt dat een expert de Gordiaanse knoop doorhakt. Daarom moeten we steeds vaker tot oplossingen komen die ter plekke zijn ontwikkeld; oplossingen waar betrokkenen zich in herkennen.

Inzetten wat je hoort, ziet en voelt

Voor ons betekent dit dat het werken met onszelf als instrument belangrijker wordt dan het kennen van methoden die als Haarlemmer olie zouden moeten werken. Het is niet langer voldoende om met ons verstand tot een advies te komen, gebaseerd op wat we gehoord en gezien hebben. Het is daarnaast ook nodig om ons beste weten te ontwikkelen vanuit ons gevoel en onze intuïtie die betreffende situatie bij ons oproept. Sterker nog: dat geldt niet alleen voor onszelf, we zullen ook condities moeten creëren, waardoor diegenen met wie we werken deze uitdaging ook aangaan.

Een typering van ons werk:

Organisatie-ontwikkeling
Actie-onderzoek
Ervaringsleren
Groepsdynamica

Integrale dienstverlening
Teambuilding
Training
Persoonlijk functioneren

Socio-technisch ontwerp
Grote-groepsinterventies
Coaching en intervisie
Professionalisering van adviseurs

Share   Deel deze pagina op LinkedIn  Deel deze pagina op Twitter  Deel deze pagina op Facebook